Formulario de búsqueda

Modificació del període de prohibició de cremes agrícoles per prevenir incendis

La Conselleria de Medi Ambient ha ampliat mes i mig el període de prohibició de cremes agrícoles per prevenir incendis. La mesura, que fins ara s'adoptava de forma esporàdica en cas d'alt risc, tindrà des d'este any un caràcter permanent. El veto serà vigent des de l'1 de juny fins al 16 d'octubre, i afectarà aquelles zones situades a menys de 500 metres dels terrenys forestals.

En el text es justifica esta iniciativa precisament en estes condicions d'alt risc, “amb temperatures excepcionalment altes que afavorixen la ràpida disponibilitat dels combustibles vegetals fins a l'acció del foc, unit a la sequera acumulada i amb vista a aconseguir una més eficaç prevenció dels incendis a les muntanyes o terrenys forestals”.

Així les coses, la prohibició de cremes estarà vigent a partir d'ara des de l'1 de juny fins al 16 d'octubre, i afectarà les cremes de restes agrícoles o forestals en terrenys forestals, limítrofs o amb una proximitat menor de 500 metres d'aquells, així com a les cremes de canyars, canyissars o matolls. Tot això fins a una nova resolució que dispose un altre període diferent.

Esta ampliació és va a convertir des d'este any en permanent, segons la resolució publicada al DOCV per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

 

Site developed with Drupal