Formulario de búsqueda

Nota informativa de la Policia Local: Consells i normativa d'ús d'articles pirotècnics.

Et recordem que:

-Quant a l'ús individual, la normativa valenciana reduïx l'edat establida en la normativa estatal per a l'ús de petards, passant dels 12 als 8 anys per a la utilització d'artificis de Categoria 1 i dels 16 als 10 anys per a l'ús dels de Categoria 2.

-Perquè siga possible esta excepció, és obligatori l'autorització per escrit dels pares o tutors legals del menor en què se certifique que el xiquet ha rebut instruccions sobre l'adequada utilització de l'artifici. A més, només podran tirar petards en presència d'una adult.

-La ITC 18 aprovada per la Generalitat regula l'ús d'artificis pirotècnics exceptuats de l'àmbit de la Directiva Europa (que no porten marcat CE) en manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals, com ara la cordà, la passejà, el correfoc o la despertà.

-Per a participar en este tipus de manifestacions festives és necessari superar un curs de formació per a obtindre la qualificació de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE).

-Consell important: Els pares i els més menuts han de ser responsables per al bon ús d'artificis pirotècnics i no oblides que només podran tirar petards en presència d'un adult.  

 

Site developed with Drupal