Formulario de búsqueda

LLÍRIA, CIUTAT REFUGI

El ple del M.I. Ajuntament de Llíria, en sessió ordinària celebrada el dia 16 de setembre de 2015, va declarar el municipi de Llíria com a Poble Refugi per prestar ajuda a tots aquells milers de persones, inclosos molts xiquets i xiquetes, que fugen de la situació de guerra i crisi humanitària que patixen diversos estats de l'Orient Mitjà (particularment Síria) i que han tractat durant els últims mesos de trobar refugi i asil dins de les fronteres de la Unió Europea. En aquell moment el Govern central no va autoritzar l'acolliment d'aquestes persones, però a dia de hui davant la crisi de l'Aquarius l'Estat ha acceptat que València siga el port d'acollida.

A pesar que el marc legal competencial dels municipis és en este sentit molt limitat, l'Ajuntament de Llíria vol col·laborar i cooperar amb totes les mesures al seu abast tant amb les administracions públiques com a la societat civil, i particularment amb les organitzacions especialitzades en l'atenció d'este col·lectiu.

Conscients de la gravetat, la cruesa de la crisi i la urgència de l'ajuda que es requerix, l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania per sol·licitar la col·laboració de totes aquelles persones i entitats que estiguen en disposició d'oferir recursos i suports per a l'acollida i l'atenció de persones i famílies en esta situació.

El poble valencià ha sigut tradicionalment un poble solidari amb persones que han patit situacions semblants com ara les evacuades i refugiades arran de la Guerra Civil espanyola o més recentment les guerres dels Balcans o, inclús ara, els xiquets i les xiquetes sahrauís acollits en el marc del programa “Vacances en Pau”.

És per tot això que, atés que el nostre poble s'ha beneficiat històricament de l'acollida que ens han brindat altres pobles, hem d'estar ací ara que se'ns necessita i contribuir amb tots els mitjans al nostre abast a ajudar estes persones.

Per a això s'ha elaborat un qüestionari, que es pot descarregar en l'enllaç “Formulari d'inscripció” que apareix a continuació, que es posa a disposició de totes aquelles persones interessades, i en què s'arrepleguen dades bàsiques de contacte, així com informació sobre les característiques dels suports oferits i el grau d'ajuda que es pot prestar.

Una vegada omplit el formulari, es presentarà al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Llíria, situat a la plaça Major, núm. 1, o bé mitjançant la Seu Electrònica.

Tota la informació que es facilite s'incorporarà a una base de dades i serà utilitzada d'acord amb les necessitats que determinen l'administració de l'Estat i de la Comunitat Autònoma Valenciana. 

 

Site developed with Drupal