Formulari de cerca

  • Momento de la inauguración de la placa de la vía
Inaugurat el carrer del pilotari Francisco Gorrea

A continuació s'ha jugat una partida com a homenatge en el Trinquet Municipal

(20 ago. 2016).- Esta vesprada ha tingut lloc l'acte d'inauguració del carrer Pilotari Francisco Gorrea, que s'estén entre el carrer Bétera i el carrer Metge Josep Pérez Martínez. El nom de la nova via rendix homenatge al famós pilotari edetà. 

La inauguració ha comptat amb la presència de l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, familiars de Francisco Gorrea i els jugadors Soro III, Dani, Puchol II i Jesús, que després han disputat una partida homenatge.

En l'acte s'ha descobert la nova placa i s'ha recordat la figura de Francisco Gorrea. La nova via es troba en la zona que ocupen l'IES Laurona i el Centre de Salut. Després de la inauguració, s'ha disputat una partida d'escala i corda en el Trinquet Municipal que ha enfrontat a Soro III i Dani a Puchol II i Jesús. Esta ha servit de tribut al pilotari edetà.

Francisco Gorrea va ser un dels pilotaris locals més destacats. Va nàixer a Llíria el 9 de gener de 1920 i va començar la seua carrera en el Trinquet de Pelayo als 15 anys. En el record dels aficionats queda la partida que va jugar contra Ibáñez en el Trinquet de Llíria, la millor de la història, segons els experts. Entre els seus èxits, cal destacar haver rebut la primera medalla al mèrit esportiu a un pilotari, el 1945. No obstant això, una lesió el va apartar de la pràctica de la pilota als 46 anys. El 1990, va morir a Llíria el considerat com a millor jugador esquerrà de la seua època.
 

 

Site developed with Drupal