Formulari de cerca

  • Reunión con la directora general de Vivienda
El Consell i l'Ajuntament de Llíria avancen en la tramitació del conveni per a la rehabilitació i regeneració urbanes

S'invertiran més de 4,6 milions d'euros en el municipi

(16 mai. 2016).- La directora general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, va fer entrega als ajuntaments de València, Xàtiva, Ontinyent, Alcoi i Llíria dels convenis per poder desenvolupar les accions de rehabilitació i regeneració urbana de diferents zones dels nuclis urbans d'estes localitats com establixen els acords subscrits entre estos municipis amb la Conselleria i en el marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació Urbana del Pla Estatal de Vivenda. En esta reunió va estar present el regidor d'Obres i Servicis, Francesc Fombuena.

El següent pas és que estos convenis siguen aprovats pels plens municipals i pel Consell per a la seua posterior ratificació per la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador i cada un dels alcaldes dels municipis. Segons va assenyalar la directora general de Vivenda, "després de la firma dels convenis es podran iniciar les actuacions per a la rehabilitació i regeneració urbana en zones que estan en molt males condicions i que suposarà una reactivació per a estes ciutats".

Les actuacions que es contempla en les Àrees de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRUS) són la rehabilitació d'edificis i vivendes tant de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica com a obres de manteniment en elements comuns i equipament, així com millores en la qualitat i sostenibilitat del medi urbà.

A Llíria s'ha delimitat la zona d'ampliació del Casc Antic, i una zona en els carrers València i Juan Izquierdo, que inclourà la rehabilitació de 80 vivendes i la substitució i nova edificació d'altres 20. També hi haurà actuacions en espais públics, amb una inversió de 4.640.000 euros. D'este pressupost, l'aportació estatal serà de 1.647.500 euros i la de la Generalitat de 480.000 euros. 

 

Site developed with Drupal