Formulari de cerca

  • Firma del convenio en San Miguel
Llíria invertirà 4,6 milions d'euros en la regeneració urbana de quatre barris
La consellera Mª José Salvador i l'alcalde Manolo Civera firmen el conveni del programa ARRU 
 
(18 jul. 2016).- La consellera d’Habitage, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l'alcalde Manolo Civera han rubricat este matí el conveni per a executar les actuacions previstes en l'Àrea Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) de Llíria. Este programa s'emmarca dins del Pla Estatal de Vivenda i contempla una inversió de 4,6 milions d'euros al municipi per a millores en la qualitat i sostenibilitat del medi urbà.

 
L'Estat, amb una aportació d'1.647.500 euros, i la Generalitat, amb 480.000 euros, participen conjuntament amb l'Ajuntament de Llíria en el finançament d'esta iniciativa, a més de la contribució dels particulars en els projectes subvencionables. L'ARRU comprén els barris del Pic, la Torreta, la Barceloneta i el Raval, on es preveu la renovació de vivendes i actuacions en espais públics.
 
L'alcalde Manolo Civera ha recordat que el marc d'intervenció "és una de les zones més complexes, junt amb  la Vila Vella, i problemàtiques que existixen en l'estructura del nucli urbà de Llíria. Més del 60% de la seua edificabilitat té com a destí un ús residencial habitual, però presenta una imatge general de deteriorament, amb una urbanització que conforme s'acosta al peu de les muntanyes que la delimiten pel sud es va degradant, tant en els immobles com en els espais públics".
 
Però al mateix temps, ha volgut ressaltar que l'àmbit "posseïx innumerables valors que el programa ens permetrà potenciar i així reactivar estos barris amb la seua regeneració urbana per a superar els desequilibris existents".
 
Inversions previstes
Les actuacions que es contemplen en l'ARRU inclouen, d'una banda, la rehabilitació de 80 vivendes tant en conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica, així com la substitució i nova edificació d'altres 20 immobles. Els veïns ja poden presentar les seues sol·licituds en l'ajuntament per accedir a estes ajudes per a la millora de les seues cases.
 
D'altra banda, les inversions en espais públics se centraran en el perímetre urbà amb els tossals. Per a això, es realitzarà un passeig que enllace amb la pujada a Sant Miquel, on està prevista també l'execució d'un parc en línia amb la costa per a la seua posada en valor.
 
Finalment, els projectes en habitatge es concretaran en el parc de vivenda municipal existent en l'àrea, amb 24 immobles que actualment estan sense condicions d'habitabilitat com han indicat els tècnics de l'ajuntament. Amb esta intervenció es vol disposar d'un nombre d'immobles municipals que puguen atendre a necessitats sobrevingudes o de persones en risc d'exclusió social. 
  • Visita a una de las zonas de actuación del ARRU
    Visita a una de las zonas de actuación del ARRU

 

Site developed with Drupal