Formulari de cerca

  • Reunión sobre el plan ARRU
L’Ajuntament es reunix amb el sector de la construcció per a impulsar el programa ARRU

L’objectiu de les ajudes és la rehabilitació i la renovació urbana de la ciutat

(1 set. 2016).- Ahir tingué lloc al saló de plens de l'edifici “Ca la Vila” de l'Ajuntament de Llíria una jornada tècnica amb arquitectes, aparelladors, administradors de finques i constructors per a informar sobre el programa Àrea de Rehabilitació i Renovació Urbana (ARRU) dels barris de El Pic, La Torreta, La Barceloneta i El Raval.

A la reunió, organitzada pel consistori, van asistir l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el regidor d´Obres, Francesc Fombuena. El primer edil ha valorat molt positivament la trobada. En este sentit, ha assenyalat que “anant de la mà i treballant junts, podrem optimitzar les oportunitats que tenim per davant per generar activitat i fer de Llíria una ciutat cada volta millor per viure”.

En la jornada es va parlar de les línies d´ajudes a la rehabilitació d’habitatges i a la nova construcció que impulsen l’Ajuntament i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a Llíria, amb l’aportació de fons de l’Estat. En elles, es contemplen subvencions a fons perdut que poden arribar als 20.000 euros per vivenda en la rehabilitació i 30.000 euros per vivenda en la nova edificació. En tots els casos, les actuacions per a les quals se sol·licite l’ajuda s’hauran d’iniciar en el present any i podrán finalitzar en el 2017.

A més de la rehabilitació i la renovació urbana, este pla afectarà de forma positiva l’economia local. Així, segons el regidor Francesc Fombuena, estes ajudes “són una ferramenta importantíssima, perquè ens poden ajudar a canviar la imatge d’una zona degradada de la ciutat al temps que recuperem patrimoni i generem activitat laboral i econòmica”.

Les sol·licituds s’hauran d’entregar en les oficines de la segona planta de l'edifici de l'Ajuntament dels Alts del Mercat. El termini per a presentar-les està obert. Per a obtindre més informació, es poden descarregar les bases i la guia del programa, així com el plànol que delimita l’àrea d’actuació. 

 

Site developed with Drupal