Formulari de cerca

25/10/2017
L'Ajuntament concedeix les primeres subvencions per a la rehabilitació i regeneració urbanes
El Pla ARRU ha atès més de 100 consultes per a la renovació d'immobles en els barris de El Pic, La Torreta, el Raval i La Barceloneta

Edificis o vivendes que necessiten obres o treballs de manteniment, la demolició o la substitució per vivenda de nova construcció, en els barris edetans de El Pic, La Torreta, el Raval i la Barceloneta. Este és l'objectiu del Pla de l'Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbanes (ARRU), programa subvencionat per el “Pla Estatal de Foment del Lloguer d'Habitatges, la Rehabilitació Edificatoria i la Regeneració i Renovació Urbanes”, que cofinancen el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana, i la gestió administrativa de la qual s’encarrega l'Ajuntament de Llíria.

En este sentit, en el primer any de vigència del programa ARRU, s'han  atès més de 100 consultes de propietaris, professionals de la construcció i administradors de finques, relacionades principalment amb la renovació de façanes, la col•locació d'ascensors, així com per a la rehabilitació de teulades, canvi de finestres, millores en l'accessibilitat i rehabilitacions integrals.

D'esta forma, del conjunt d'ajudes, s'han gestionat un total de 17 expedients de rehabilitació i 7 per a l'execució de nova construcció.

Les ajudes concedides suposen subvencions a fons perdut de fins al 55% del cost de l'obra, amb un límit de 20.000 euros en les rehabilitacions i de 30.000 euros en les de nova construcció.

Els veïns interessats poden sol•licitar les ajudes del Pla ARRU, que compta amb una dotació de 4.640.000 euros per a rehabilitació, nova edificació, reurbanització, costos de l'equip tècnic i reallotjaments temporals si són necessaris. El programa contempla obres d'edificació de 20 habitatges en substitució d'unes altres, la rehabilitació de 80 habitatges, així com obres de reurbanització en els barris del marc d'actuació.

El regidor d'Obres i Serveis, Francesc Fombuena, ha assenyalat que "l'esforç per desenvolupar el programa ARRU a Llíria és bàsic, ja que la nostra ciutat necessita millorar les zones més antigues, que precisen de millores estructurals, alhora que anima el sector de la construcció, dinamitzant l'economia local i la creació d'ocupació”.

Igualment, l'edil ha recordat que els propietaris interessats “poden sol•licitar informació del Pla ARRU en l'Ajuntament de Llíria, igual que els professionals i empreses del sector per a poder oferir un millor servei als seus clients”.

 

Site developed with Drupal