Formulari de cerca

6/11/2017
El Multiusos de Llíria acull la mostra “Memòria democràtica i Patrimoni”
L'exposició itinerant de la Universitat de València es podrà visitar fins al pròxim 17 de novembre

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, han inaugurat hui, al centre Multiusos, l'exposició “Memòria democràtica i Patrimoni. 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor”. La mostra, composta per 17 panells,  recopila el patrimoni històric, documental, bèl•lic i de memòria oral al territori valencià derivat de la Guerra Civil.

Fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos, formen este projecte expositiu, des del rigor científic i amb un caràcter divulgatiu, davall l'enfocament del patrimoni cultural. Els principals temes que aborda són una contextualització històrica de la Guerra Civil espanyola; el cartellisme polític valencià; València capital de la República i el seu patrimoni; els bombardejos i els refugis com a patrimoni; la defensa del territori i altres tipus de patrimoni bèl•lic; el patrimoni de la revolució social; l'arquitectura i les edificacions civils; la cultura, l'educació, els ateneus i les colònies escolars; i la sanitat, els hospitals de sang i els hospitals internacionals.

Esta exposició itinerant del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, compta amb el patrocini de Caixa Popular i està comissariada pels professors Jorge Ramos, Enrique Bengochea i Javier Esteve.

La mostra es pot visitar a l'edifici Multiusos de Llíria fins al pròxim 17 de novembre, de dilluns a divendres, en horari de 8.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.30 hores.
 

 

Site developed with Drupal