Formulari de cerca

Gastronomia
La cuina de Llíria manté, lògicament, les característiques de la típica cuina valenciana, de la qual constitueixen la base els arrossos, les verdures i la carn.La cuina d'arros és variada: l'arròs al forn, l'arròs en bledes i la paella de carn destaquen com a plats més coneguts.
La carn provinent de la caçera, el corder i els embotits són molt apreciats per la qualitat que tenen.
 
Les hortalisses, els lIegums, les verdures i els tubèrculs que es consumeixen a la ciutat procedeixen majoritàriament de la rica horta de Llíria. Són en l'actualitat els cítrics, i en especial la taronja, els productes referents de l'actual camp llirià i constitueixen bona part de la seua economia.
 
La rebosteria de Llíria brilla per la seua exquisidesa. No debades molts dels seus forns i pastisseries encara conserven els sistemes tradicionals d'elaboració.
 
A cada temporada, a cada estació de l'any, li correspon uns pastissos específics: al Nadal es degusten els pastissets de moniato, les coques fines, els massapans i els torrons; la primavera és el moment dels bescuits i els bessets de núvia fets amb clara d'ou i ametla cuita; a Pasqua es mengen els típics panquemaos, la tradicional mona amb el seu ou dur, la coca de nous i panses, el "primet de llimonà", la coca d'Onil i les coques de cansalada i sardina; a l'estiu, quan el dia allarga i l'apetit es desperta, és tradició degustar les coques de tomaca, les coques de pimentó i anxova, i com a dolços, flam i el pastís de gema, i a sant Miquel els congrets fets amb oli i anís
  • Vi i aliments tradicionals de Llíria

 

Site developed with Drupal