Formulari de cerca

1/02/2018
Arriba a Llíria l’exposició "Estètica republicana a València”
La mostra organitzada pel MuVIM arreplega les tendències artístiques compreses entre els anys 1931 i 1939 a través d'una cuidada selecció d'obres i cartells

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Llíria oferirà del 4 a l'11 de febrer l'exposició itinerant “Estètica republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939)”, organitzada pel Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM). La mostra s'inaugura este pròxim dissabte 3 de febrer a les 19.30 hores, amb la presència de les autoritats municipals i del diputat provincial de l'àrea de Cultura, Xavier Rius.

L'exhibició, que podrà visitar-se a Ca la Vila en horari de 18.00 a 20.00 hores, posa a disposició del públic el valuós patrimoni documental i artístic d'esta etapa històrica, custodiat per la Corporació provincial de València.

L'exposició compta amb rèpliques d'obres originals creades entre el 21 d'abril de 1931 i l'1 d'abril  de 1939, des de la proclamació de la República i fins al final de la Guerra Civil. Mostra així una cuidada selecció de cartells i obres d'artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, en una  retrospectiva  que planteja un recorregut  pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, en especial, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l'estètica del moment.

El MuVIM oferix amb este projecte la possibilitat de conéixer millor una etapa crucial de la nostra història a través de la mirada artística però també política i social. De fet es presenta un període turbulent en què l'art es va posar a disposició de diferents ideals polítics, de l'un i l'altre signe i que esta mostra permet evidenciar.

 

Site developed with Drupal