Formulari de cerca

23/01/2018
L'Ajuntament de Llíria comptarà amb un òrgan assessor sobre Memòria Històrica
Un reglament aprovat pel ple regularà el funcionament d'este comissionat d'experts

En la sessió plenària celebrada en el mes de desembre, l'Ajuntament va donar llum verda a l'aprovació inicial del reglament que crea el Comissionat d'Experts de la Memòria Històrica a Llíria.

  “Esta proposta té com a finalitat que el consistori reba assessorament sobre esta matèria, així com l'adopció de les iniciatives necessàries per a garantir el compliment de la Llei estatal 52/2007, de 26 de desembre, en la que s'establien les mesures a favor de què van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la posterior Dictadura, així com la Llei 14/2017 de la Generalitat”, ha explicat el regidor de Patrimoni Històric, Paco García.

"Amb esta iniciativa, l'Ajuntament de Llíria es dota d'una ferramenta plural de normalització i d'enfortiment de la democràcia, obrint una finestra en la localitat de veritat, justícia i reparació de les víctimes de la Guerra Civil i de la posterior Dictadura", ha apuntat García.

El document de creació i funcionament d'este comité serà sotmés informació pública durant  30 dies perquè es puguen presentar les reclamacions o suggeriments que s'estimen oportunes.  

Funcions del CEMH
Entre les seues funcions, el Comissionat d'Experts de la Memòria Històrica (CEMH) haurà de proposar les modificacions necessàries en la denominació de carrers, espais urbans, edificis i monuments per raons de Memòria Històrica. De la mateixa manera, haurà d'elaborar un pla integral els objectius del qual seran identificar els vestigis relatius a la Guerra Civil i a la Dictadura, proposar la retirada de nomenaments, escuts, insígnies, plaques i altres objectes que exalten la rebel·lió militar o la repressió, així com promoure les accions de catalogació i protecció dels documents oficials de l'Ajuntament, relacionats amb la Memòria Històrica.

Igualment, es contempla impulsar les activitats de difusió del coneixement sobre esta matèria; col·laborar amb la resta d'administracions públiques en la localització i identificació de les persones desaparegudes en la ciutat de Llíria, a més de realitzar les recomanacions que consideren sobre totes estes qüestions.

L'òrgan assessor estarà format per un total de set membres a proposta dels grups polítics amb representació en l'Ajuntament de Llíria. Estos seran nomenats entre persones de reconegut prestigi o experiència en la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques; juristes, historiadors, investigadors o persones que per la seua trajectòria personal, docent o investigadora puguen ser referents en l'àmbit de la Memòria Històrica, així com personal directiu al servici de les administracions públiques o empleats públics.

 

Site developed with Drupal