Formulari de cerca

14/07/2017
L'alcalde de Llíria dóna el seu suport al projecte de la Llei de Memòria Democràtica valenciana
El departament municipal d'Estadística té constància de més de 60 persones afusellades en la Guerra, algunes de les quals podrien estar en fosses comunes

L'alcalde Manolo Civera ha oferit la col•laboració de l'Ajuntament de Llíria al projecte de la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana. El primer edil va assistir ahir a la visita que va realitzar el president de la Generalitat, Ximo Puig, a l'excavació de la fossa comuna 113 del cementeri de Paterna.

Després d'este “emotiu acte”, Manolo Civera va assegurar que el nostre municipi “vol participar en este procés de reparació democràtica i de justícia perquè les famílies tenen tot el dret a recuperar les restes de les víctimes assassinades i poder soterrar-les dignament”.

L'alcalde edetà va voler assenyalar que un estudi del departament municipal d’Estadística xifra en més de 60 els veïns de Llíria que van ser afusellats durant la Guerra Civil, encara que possiblement siguen més, i dels quals 15 van ser assassinats a Paterna.

“Alguns d'ells podrien estar en fosses comunes, com la que s'està excavant ara a Paterna”, per això, Manolo Civera “ha citat a aquelles persones que estiguen buscant les restes dels seus familiars a acudir a les institucions competents perquè a través de les proves de ADN puguen localitzar-los”. A més, “el departament d'Estadística oferix informació sobre les persones soterrades en el cementeri municipal que estiguen incloses en el registre”.

Finalment, l'alcalde ha reiterat el compromís de l'Ajuntament de Llíria “amb totes les accions de recuperació de la Memòria Històrica, com per exemple els actes i el documental que hem promogut sobre els Xiquets de la Guerra que van ser acollits a la nostra ciutat”. 

 

Site developed with Drupal