Formulari de cerca

22/02/2018
Llíria acollirà enguany la celebració del ‘Dia del Poble Gitano' en la Comunitat Valenciana
La jornada es commemora el 8 d'abril i pretén aconseguir que la veu de les persones gitanes siga escoltada en condicions d'igualtat

El director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, s'ha reunit hui en Ca la Vila amb l'alcalde Manolo Civera, la regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social Vallivana Murgui, i representants de l'Associació Gitana Adonay de Llíria. En esta trobada s'ha anunciat l'elecció de Llíria com a seu, enguany, de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano en la Comunitat Valenciana.

La celebració d'esta jornada està emmarcada en l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, una iniciativa de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb l'objectiu de donar visibilitat a este col·lectiu i reconéixer la seua història, llengua i cultura així com posar focus sobre la discriminació que encara patix este col·lectiu.

Per a Vallivana Murgui la commemoració d'este dia “suposa un reconeixement per a este col·lectiu que constituïx una part inseparable de la societat de Llíria, amb una identitat cultural pròpia i singular”.

En esta primera reunió s'han posat sobre la taula diferents propostes per a elaborar la programació de la jornada en què es combinaran actes institucionals amb una part més lúdica en la que cultura i la música estaran presents.

El Dia Internacional del Poble Gitano es commemora el 8 d'abril. Esta data recorda el Primer Congrés Mundial romaní/gitano celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971 en el que es va instituir la bandera i l'himne gitano.

 

Site developed with Drupal