Formulari de cerca

10/10/2017
Llíria acull la presentació del nou model autonòmic de Serveis Socials per a Camp de Turia, Els Serrans i El Racó d’Ademús
Llíria rep en 2017 més de 285.000 euros d'inversió per al desenvolupament dels equips professionals del departament de Serveis Socials

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, han presentat en Llíria el nou model de serveis socials i el seu finançament per a les comarques de Camp de Túria, Els Serrans i El Racó d’Ademús, amb l'assistència d'alcaldes, regidors i tècnics de les tres comarques.

“És un orgull que Llíria siga la ciutat elegida per a la presentació d'un model que millora qualitativament un dels pilars més bàsics del nostre estat del benestar, especialment en un moment en què es treballa per recuperar l'estabilitat perduda després de la crisi econòmica”, ha assenyalat l'alcalde, Manolo Civera.

Durant la presentació, Ferrando ha explicat, en un debat moderat pel regidor de Comunicació i Transparència, Ferran Pina, que este nou model d'actuació i finançament dels serveis socials ha volgut apostar per la implementació municipalista, és a dir, que siguen les localitats les que, a través del finançament rebut des de les diputacions i la Generalitat, gestionen els recursos analitzant les seues pròpies realitats i necessitats socials.

En este sentit, el primer pas i el més decisiu ha sigut reforçar el personal dels equips bases, amb l'objectiu concret que tots els municipis, en el període 2017 – 2019, compten amb un grup professional format per un treballador social, un educador social, un psicòleg, un auxiliar administratiu i un assessor jurídic. En l'actualitat, la gran majoria de les localitats compten amb aquest equip, que en les tres comarques sumen un total de 83 professionals nous.

En paral•lel, el nou model també inclou un increment molt important del finançament, que només en Camp de Turia ha sigut del 225%, amb 1.894.053 euros. En el cas de Llíria, l'increment de la inversió ha sigut del 219%, passant de 89.563 euros en 2016 a 285.882 euros en 2017.

Ferrando, que ha felicitat a Llíria pel bon grau d'implementació del nou model en la nostra ciutat, ha insistit que l'objectiu és “crear una xarxa que permeta compaginar els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”.
 

 

Site developed with Drupal