Formulari de cerca

19/07/2017
Llíria celebra el seu primer “Festival d’Arts Escèniques al Carrer”
La mostra “Llíria Escènica”, que oferirà distintes disciplines artístiques, es realitzarà del 24 al 28 de juliol

Els carrers de Llíria es convertiran en un gran escenari durant l'última setmana de juliol. L'Ajuntament ha organitzat el primer “Llíria Escènica: Festival d'Arts Escèniques al Carrer” que se celebrarà entre els dies 24 i 28 del present mes.

La regidora de Cultura, Carmen Feltrer, ha destacat que en esta mostra “es realitzaran distintes representacions en els espais públics de la nostra ciutat, a fi de facilitar un contacte més directe entre els artistes i els espectadors”.

El festival comptarà amb la participació de companyies procedents de quatre comunitats autònomes i també d'un grup de Colòmbia. Oferiran, en diversos llocs a l'aire lliure del nucli urbà, espectacles de teatre, dansa, acrobàcies i circ.

El grup teatral andalús Animasur estrenarà, el dilluns 24,  la programació de la mostra amb l'espectacle itinerant “El clan de la nube”, que partirà a les 20.00 hores des dels Mausoleus Romans per a dirigir-se a la plaça Major interactuant amb el públic. 

La vesprada del dimarts, la companyia valenciana Dunatacà realitzarà el muntatge de dansa i teatre “Seyahat” a la plaça del Molí de l'Om. A la nit, la també valenciana Maduixa Teatre oferirà “Mulïer” a la plaça Major, un espectacle de dansa sobre xanques protagonitzat per cinc ballarines, que ha rebut el premi Max de les Arts Escèniques al millor espectacle de carrer el 2017.

Els aragonesos del Circo La Raspa realitzaran “Cataplum!” el dimecres al pati de Sant Francesc, un espectacle d'animació i circ destinat principalment als xiquets. L'endemà, la companyia catalana Cuncurulla representarà “Circant” a la plaça situada junt amb l'església de la Sang.

“Llíria Escènica” conclourà el 28 de juliol amb les actuacions de la fundació teatral colombiana Tchyminigagua. A la vesprada, oferiran un espectacle itinerant pels carrers del municipi, “Futurismo Galáctico”, amb coreografies acrobàtiques en un muntatge únic en el seu gènere a escala mundial. Ja a la nit i a la plaça Major,  tornaran a sorprendre amb un altre número circense, “Sueños Encantados”.

La regidora de Carmen Feltrer hi ha assenyalat que “es tracta d'una programació molt atractiva, dirigida a públics de totes les edats, perquè veïns i visitants puguen passejar per la nostra ciutat i sentir molt de prop la màgia de les arts escèniques”. 

 

Site developed with Drupal