Formulari de cerca

29/11/2017
Llíria exposa el seu projecte SimBioTIC en la seu de l'Institut d'Enginyeria d'Espanya
Manolo Civera participa a Madrid en una jornada de bionergia Life+ Enerbioscrub sobre aprofitament energètic de la massa forestal

Llíria comença a estar present en els discursos sobre aprofitament energètic sostenible i bioenergia, i esta vegada ha sigut convidada a formar part d'una jornada tècnica del projecte Life+Enerbioscrub, un programa europeu entre els objectius del qual està minorar el risc d'incendis forestals mitjançant l'aprofitament energètic sostenible de masses forestals.

D'esta forma, l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha participat en la taula de debat de la jornada, celebrada en l'Institut d'Enginyeria d'Espanya, per a exposar el cas paradigmàtic del municipi amb la implementació en fase inicial del projecte SimBioTIC: el model de bioeconomia circular que aborda la viabilitat i rendibilitat econòmica en l'aprofitament dels residus naturals agroforestals per a la creació de subministrament energètic sostenible.

En este sentit, Civera ha exposat la iniciativa de Llíria que, a través de SimBioTIC, treballa a consolidar l'economia circular, formada per la combinació intel·ligent i sostenible d'eficiència i estalvi energètics, recursos forestals propis, prevenció de la contaminació i els incendis forestals, gràcies al potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació.

"A Llíria apostem pel món forestal com a proveïdor de productes i serveis del medi urbà, i en este cas ens aporta aconseguir energia neta i barata, ajudant a més a prevenir el risc d'incendis que amenaça constantment el nostre entorn natural" ha conclòs Civera.

Durant la jornada “Tecnologías de desbroce y cosecha de matorral con fines energéticos. Resultados y aplicaciones”, els experts han posat de relleu que la bioenergia a Espanya està en un moment d'expansió, i en este sentit s'han exposat els resultats de més de 600 hores d'esbrosse i collita simultània de matoll, projecte executat en localitats del nord d'Espanya.

 

Site developed with Drupal