Formulari de cerca

21/02/2018
Llíria Jove promou una xarxa de corresponsals juvenils
La iniciativa pretén fomentar la participació real dels jóvens en les actuacions de l'àrea

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), va celebrar la primera reunió amb els nous corresponsals juvenils que participaran en el desenvolupament de les línies d'actuació de l'àrea. 

Esta figura, pionera al municipi, pretén crear una xarxa de representants dels jóvens de la localitat que faciliten la interrelació entre el col·lectiu i la regidoria. La seua funció serà, d'una banda, compartir amb els companys informació de les activitats municipals, però igualment arreplegar les seues inquietuds sobres cursos o activitats lúdiques que puga interessar-los que organitze l'Ajuntament.

La regidora de Joventut, Mª Cruz García, hi ha assenyalat que “la idea és que no siga exclusivament el consistori el que decidisca quin tipus de programació juvenil fer, sinó que volem comptar amb l'opinió dels jóvens per a desenvolupar les distintes actuacions”.    
 
D'esta manera, “el principal objectiu dels encontres amb estos corresponsals és fomentar la participació juvenil a través de la creació d'espais de debat, en els que s'obri una doble direcció entre la qual regidoria i els representants dels jóvens per a construir estratègies comunes en esta matèria”, ha afegit l'edila.

Esta iniciativa s'emmarca dins de la nova Llei autonòmica de Joventut que promou la participació del col·lectiu en la presa de decisions de la vida pública. De fet, la regidoria de Llíria buscarà, a través d'este programa, la seua col·laboració en la redacció del Pla Municipal de Joventut, perquè aporten idees i plantegen accions que siguen d'interés general.  

La primera sessió va servir de presa de contacte amb els nous corresponsals, alumnes procedents d'alguns instituts del municipi. Pròximament es realitzarà una altra per definir la forma de treball i establir un calendari periòdic de reunions que permetrà als més jóvens convertir-se en els verdaders protagonistes en el debat de l'espai públic que els afecta.

En este sentit, la regidora ha recordat també que esta xarxa de corresponsals “està oberta a qualsevol jove que vullga participar i siga estudiant d'un centre educatiu o forme part de l'algun col·lectiu juvenil”. 
 

 

Site developed with Drupal