Formulari de cerca

26/02/2018
Llíria oferix una xarrada sobre la prevenció de la mort sobtada en l'esport
La conferència tindrà lloc el divendres 2 de març en el centre Multiusos

L'Ajuntament de Llíria, des de la regidoria d'Esports, ha organitzat per a divendres que ve, 2 de març, a les 19.30 hores en el centre Multiusos del municipi, una xarrada per a la prevenció de la mort sobtada en jóvens que practiquen algun tipus d'esport. La ponència estarà impartida per personal de Sport-Pulse, empresa especialitzada en proves cardiològiques per a esportistes.

Esta activitat, que s'enquadra dins de la medicina preventiva, tracta de promoure la pràctica de l'esport segur, en concret del “Cor segur”, i per a això pretén popularitzar la realització de controls i proves cardiológicas als esportistes.

La Fundació Espanyola del Cor definix la mort sobtada com l'aparició sobtada i inesperada d'una parada cardíaca en una persona que, aparentment, es troba sana i en bon estat. Es considera que ha sigut mort sobtada en l'esport quan es produïx durant la pràctica esportiva o en l'hora següent a ella.

“Des de l'Ajuntament de Llíria, animem a tots els clubs esportius de la ciutat i als pares i mares dels jóvens que practiquen algun esport, a assistir a esta xarrada perquè la prevenció i descobriment d'este tipus de patologies és fonamental per a protegir la salut dels nostres esportistes”, ha declarat el regidor d'Esports Pedro Vicente.

A més, l'edil ha subratllat: “Són fonamentals este tipus d'iniciatives en què es busca la conscienciació sobre este tema i la importància de realitzar reconeixements cardiològics preventius que eviten tràgiques pèrdues com la recent del futbolista de 15 anys de la UD Alzira que ens va commocionar a tots.”

 

Site developed with Drupal