Formulari de cerca

21/09/2017
Llíria organitza una jornada amb motiu del 50 aniversari de la construcció del Penitenciari per a Joves
L'acte commemoratiu comptarà amb dues taules de debat sobre el present i futur del sistema penitenciari amb el referent del centre de Llíria

En els anys 60, es tractava d'un projecte pioner a Espanya per simbolitzar un nou concepte de la reinserció. Es compleixen ara 50 anys de l'inici de la construcció de l'Institut Penitenciari per a Joves de Llíria, i en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017, este dissabte 23 de setembre, la localitat celebra un acte commemoratiu d’este aniversari que comptarà amb diferents personalitats que van desenvolupar el projecte.

A partir de les 11 hores, donarà començament esta jornada de trobada i debat. En concret, l'acte acollirà dues taules col•loqui. En la primera d'elles, “Des de la família a la integració en el món penitenciari”, comptarà amb la participació de Manuel Navarro, Pablo Romero, Jesús Gómez i José María Montecatini, extreballadors del conegut com “Reformatori” de Llíria.

Durant la segona taula de debat, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; el fiscal de menors Miguel Falomir; l'ex director de l'Institut Penitenciari per a Joves de Llíria, Ramón Cánovas, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena (en una intervenció audiovisual) , realitzaran ponències al voltant de les innovacions en el procés penal penitenciari, en concret sobre l'exigència de la llei en l'educació de l'intern en el concepte de viure en llibertat. 

Amb este acte commemoratiu, es fa homenatge als impulsors i treballadors que van desenvolupar un projecte pioner a Espanya, en un període en el qual l'emigració massiva deixava en situació de desprotecció i vulnerabilitat a molts joves immersos de sobte en les grans ciutats sense control familiar ni social.

D’esta forma, la construcció del “Reformatori”, que després del seu tancament en 1993 segueix les seues accions en el Centre Penitenciari de Picassent, aconseguia per primera vegada el tractament de joves amb necessitats urgents de reeducació baix el concepte de la reinserció social a través del treball com a objectiu final.

 

Site developed with Drupal