Formulari de cerca

30/01/2018
Llíria posa en marxa el programa “Jove Oportunitat” (JOOP)
El projecte oferix tallers d'assessorament i motivació per a jóvens que han abandonat els estudis

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Llíria ha posat en marxa el projecte “Jove Oportunitat” (JOOP), llançat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a jóvens d'entre 16 a 21 anys que ni estudien ni treballen, i es troben la majoria amb una gran desmotivació.

El programa JOOP, que començarà a mitjan febrer, consistix en uns tallers gratuïts d'orientació i assessorament a este col·lectiu. En estes sessions, de quatre hores diàries, “es pretén donar un gir radical a la manera en què estos adolescents s'enfronten a la realitat des d'un punt de vista personal, social i laboral”, ha explicat regidora de Joventut, Mª Cruz García. 

El programa “Jove Oportunitat”, finançat pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil (FSE-IEJ), comptarà amb pedagogs i monitors experts en el coaching de jóvens, que orientaran cada participant en totes les alternatives possibles per a avançar en el seu projecte vital i laboral, amb una metodologia acadèmica diferent de la que estan acostumats.

Les sessions constaran de dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals i excursions per a conéixer nous sectors i possibles eixides laborals. També hi haurà xarrades amb professionals acreditats amb els quals poder mantindre conversacions enfocades cap al seu futur professional. Cada jove visitarà un mínim de 20 empreses d'acollida, de diferents sectors, en períodes molt breus d'una a tres jornades laborals amb l'objectiu que adquirisca una visió global del mercat laboral.

Després del pas pel taller, l'IVAJ expedirà un certificat d'assistència i, a més, els integrants dels tallers participaran en una sèrie de jornades de retrobament per a avaluar el seu progrés posterior.

Els participants en esta iniciativa seran seleccionats d'entre els candidats presentats pels centres educatius de la localitat en consens amb la regidoria de Joventut, per a trobar els perfils més adequats. Així mateix,  les persones interessades poden dirigir-se a l'Espai Jove fins al pròxim  dilluns 5 de febrer per a obtindre més informació sobre este programa.
 

 

Site developed with Drupal