Formulari de cerca

31/05/2017
Llíria presenta a la Generalitat les seues últimes iniciatives turístiques
El secretari autonòmic Francesc Colomer ha visitat hui el municipi per a conéixer el projecte “Meravelles Llirianes” o la nova Tourist Info

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha realitzat hui una visita a Llíria per a conéixer de primera mà les últimes iniciatives turístiques amb què s'està treballant des del municipi, a més de recórrer alguns dels llocs d'interés turístic més emblemàtics de la ciutat.

L'alcalde Manolo Civera li ha mostrat la ubicació que ocuparà la nova Tourist Info en l'edifici dels Mausoleus Romans. El condicionament de l'oficina suposarà una inversió de 100.000 euros a través del Pla d'Infraestructures Turístiques de la Diputació de València. Està previst que les obres estiguen finalitzades en el mes de setembre.

De la mateixa manera, els promotors de “Meravelles Llirianes” han explicat a Francesc Colomer les singularitats d'este projecte en què s'ha involucrat la societat civil edetana. Esta iniciativa pretén servir per a promocionar els recursos culturals, arqueològics, arquitectònics, mediambientals i musicals del municipi, a través d'un concurs popular en què la ciutadania triarà les set meravelles de Llíria.  

Manolo Civera ha ressaltat que en esta jornada “hem volgut mostrar a l'Agència Valenciana del Turisme este moviment participatiu dels nostres veïns en la difusió dels nostres atractius turístics, que sens dubte amplificarem amb la nova Tourist Info que inaugurarem pròximament”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic ha manifestat el suport de la Generalitat a “esta acció col•lectiva i extraordinària nascuda des de la pròpia ciutadania per a projectar el patrimoni cultural”. Igualment, ha valorat molt positivament el projecte de la nova oficina de turisme de Llíria que “serà un espai de gestió i informació de l'experiència d'una de les capitals turístiques potencials més importants que té la Comunitat Valenciana”.

Ruta de la Seda
De la trobada mantinguda hui, també ha sorgit la voluntat de l'Ajuntament de Llíria de tindre una presència activa en la nova Ruta de la Seda. L'alcalde Manolo Civera ha recordat que “ja vam participar en la inauguració de la Ruta de la Seda 2016 amb un concert dels nostres músics, els terrenys on es troba la Cooperativa estaven ocupats antigament per una fàbrica de seda, i conservem en la nostra ciutat diversos objectes de gran valor històric fets amb este teixit”.

A més, “hem iniciat un projecte per a establir llaços culturals amb el districte pequinés de Pinggu, un dels majors fabricants d'instruments del món, per la qual cosa Llíria pot formar part d'esta iniciativa internacional i esperem comptar amb el suport de la Genaralitat”.   

  • Presentació del projecte Meravelles Llirianes
  • Visita als Mausoleus Romans

 

Site developed with Drupal