Formulari de cerca

27/02/2018
Llíria presenta un pressupost “compromés amb la protecció social i la generació d'ocupació”
El ple aprova els comptes de 2018, que ascendixen a més de 21 milions d'euros, el més alt dels últims exercicis

L'Ajuntament de Llíria ha aprovat este matí el pressupost municipal per al present exercici, amb els vots favorables dels grups PSOE, Compromís-MOVE i Llíria Puede, i en contra del PP i la regidora no adscrita Isabel Aigües. Els comptes públics de 2018 se situen en els 21.269.365,01 euros, la qual cosa suposa un increment de l'1,98% respecte a l'any anterior i els col·loquen com els més alts dels últims exercicis.

 L'edil d'Hisenda, Ferran Pina, ha destacat estos pressupostos “pel seu compromís amb la protecció social i, d'una forma decidida, per ser inversor i generador d'ocupació que garantirà una perspectiva real de creixement econòmic i canvi, així com una millor qualitat en la prestació dels servicis públics”.

 En este sentit, ha posat com a exemple que “només amb els distints plans d'ocupació, l'augment de l'equip base de Servicis Socials o agents d'Igualtat, estes estratègies arriben una inversió de milió i mig d'euros, la qual cosa identifiquen perfectament que estem davant d'uns pressupostos amb una política clara de mirar pel benestar de les persones”.

2,2 mill. en inversions
El capítol d'inversions ascendix enguany a 2,2 milions d'euros. La major part d'estes partides aniran destinades a les obres d'urbanització del nou IES Camp de Túria, mentres que una altra part molt important es dirigirà a l'adequació integral i funcional de Llar del Jubilat, així com la millora del seu teatre.
   
“Les inversions també estaran dirigides a donar resposta a la necessitat evitar desequilibris entre barris i de cosir urbanísticament la ciutat”, hi ha assenyalat Ferran Pina. Tres seran els eixos sobre els quals es realitzaran les noves actuacions, l'accés al Poliesportiu El Canó, la regeneració urbana des del Pic fins a la Barceloneta i la millora de l'accessibilitat de les urbanitzacions de l'entorn de Sant Vicent, on a més es preveu construir un gran complex socioassistencial i formatiu en El Prat.

Una altra de les línies estratègiques del pressupost municipal de 2018 serà “potenciar la marca Llíria amb un programació cultural de referència que genere un retorn econòmic a la inversió realitzada”, hi ha assenyalat l'edil. L'estratègia turística “Ciutat de Meravelles” i la commemoració de l'Any Vicentí centraran gran part d'estes actuacions.

Finalment, el regidor d'Hisenda, Ferran Pina, ha volgut destacar que, dins del compliment dels preceptes de sostenibilitat i racionalitat, “hem plantejat una minoració del 6,45% dels passius financers per a este exercici, la qual cosa ens referenda en el nostre paper reivindicatiu d'un municipalisme responsable i adult, mereixedor d'un sistema de finançament més just, amb el que poder planificar i desplegar els nostres objectius d'inversió no sols a curt, sinó a mitjà i llarg termini, amb l'objectiu de ser més eficaços a donar resposta i solució a les demandes dels nostres veïns”.

 

Site developed with Drupal