Formulari de cerca

2/11/2017
Llíria recupera un tram del traçat històric de el “Camí dels Fornillers”
Els treballs facilitaran l'accessibilitat d'agricultors als seus cultius alhora que potenciaran l'ús turístic de la Concòrdia

El conegut com “Camí dels Fornillers” ha recuperat gran part del seu traçat original, que ha estat tancat durant molts anys. Els treballs de recuperació d'esta zona històrica han conclòs esta setmana, amb labors d'aplanat i esbrosse d'un tram principal en l'inici del vial, en concret el que transcorre per la zona del Mas d’Asnar.

Amb la rehabilitació d'este tram es produeix una millora substancial de l'accessibilitat a l'interior de la “Rambla de les Vint-i-quatre”, evitant les incidències ocasionades en els camps de cultiu pel pas descontrolat de senderistes, ciclistes i caçadors.

A més, el camí millora les seues condicions com a ruta senderista i cicloturista, senda de xicotet recorregut homologada (PRV-260) que discorre per la partida rural de la Concòrdia, recuperant el seu potencial cultural i turístic com a antic camí dels “fornillers”, històrics treballadors en la recollida de la llenya que alimentava els forns ceràmics de Manises.

“Alhora que es restitueixen els accessos als camps de cultiu, contribuint al fet que no s'abandonen, els agricultors, senderistes, ciclistes i caçadors, van a poder beneficiar-se de la recuperació d'esta senda primitiva dels voltants de la Concòrdia, lloc privilegiat des del punt de vista paisatgístic i cultural de Llíria”, ha explicat el regidor de Medi ambient, Francesc Fombuena.

Els treballs de recuperació de l'històric vial s'engloben en un projecte municipal més ampli amb l'objectiu de potenciar les rutes rurals i acostar les muntanyes del paratge natural de la Concòrdia a veïns i visitants: “l'objectiu és anar recuperant el potencial de la Concòrdia com a recurs cultural, econòmic, turístic i de comunicació, i aprofitar aquest espai com una eina de desenvolupament local”, ha destacat Fombuena.

 

 

Site developed with Drupal