Formulari de cerca

24/09/2017
Llíria i les seues bandes rendixen homenatge al compositor Andrés Valero i al director Pablo Sánchez
La Unió Musical i la Banda Primitiva van actuar anit en el tradicional festival de les festes de Sant Miquel

Una vegada més, la capital del Camp de Túria va fer honor al seu títol de Ciutat de la Música, a l'acollir l'extraordinari Concert de Bandes emmarcat en el programa de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017. La cita va tornar a donar l'oportunitat, a veïns i visitants, de disfrutar de la música de la Unió Musical i la Banda Primitiva de Llíria. La vetlada va servir també per a homenatjar dos grans músics valencians, Andrés Valero i Pablo Sánchez.

La Unió Musical, sota la direcció de Pablo Marqués, va interpretar les peces “Armando Serra” de Pablo Sánchez, “La Vall de la Murta” d’Andrés Valero i “Wait of the World” de Stephen Melillo.. En el cas de la Banda Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos, van fer sonar les notes de El lugarico viejo” de Pablo Sánchez, “400 (2017-AV87)” d’Andrés Valero  y “Wine-Dark Sea” de John Mackey.

Andrés Valero compta amb un extens i brillant currículum professional. Des de 2004 ocupa una càtedra de composició en el Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València. Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres s'han interpretat i editat a la major part del món. A més, ha dirigit a nombroses bandes i orquestres, entre elles la Primitiva de Llíria.

En la carrera de Pablo Sánchez destaca, entre altres grans mèrits, haver dirigit la Banda Municipal de València, càrrec que va deixar l'any 2010. Però el que més unix a este director nascut a Paterna amb la ciutat edetana, és el fet d'haver estat encarregat de dirigir a la Unió Musical de Llíria en una de les seues millors èpoques artístiques.

 

 

  • Actuació de la Unió Musical
  • Actuació de la Primitiva

 

Site developed with Drupal