Formulari de cerca

5/02/2018
Llíria se suma al Codi Ètic del Turisme Valencià
La iniciativa pretén afavorir un sector sostenible i responsable

L'Ajuntament de Llíria va acordar en la seua última sessió plenària la seua adhesió al Codi Ètic del Turisme Valencià, promogut des de la Generalitat i basat en el Codi Ètic de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) però adaptat a la realitat de la Comunitat Valenciana.

Amb esta iniciativa, la regidoria de Turisme assumix el compromís de la construcció d'un nou relat turístic basat en l'ètica, la sostenibilitat i la responsabilitat social i marca les pautes de conducta en matèria turística per a aconseguir convertir l'hospitalitat en l'eix central d'un turisme sostenible i responsable.

En este marc, el codi de l'OMT constituïx un full de ruta principal per a guiar l'augment de la responsabilitat de tots els actors implicats en la preservació del medioambient, la cultura i les comunitats locals
   
El regidor de Turisme i Patrimoni de Llíria, Paco García, ha manifestat que “se vol posar en valor tot el que té a veure amb la professionalitat, l'hospitalitat, la cordialitat, la inclusió o el respecte, valors que els valencians portem en el nostre ADN”.

El Codi Ètic del Turisme ve a enllaçar amb el Codi de Bon Govern i bones pràctiques de la política, però traslladat a este sector concret

Segons García, “el Codi inclou principis com el respecte als drets humans i al patrimoni cultural, la protecció al medi ambient i a les comunitats més vulnerables, així com conceptes com la inclusió, la igualtat de gènere i l'accesibilidad”.

L'adhesió de Llíria a esta iniciativa també donarà opció de poder concórrer a diverses línies d'ajudes que convoca anualment l'Agència Valenciana del Turisme i la Generalitat.

Finalment, cal recordar que el Codi Ètic va ser aprovat per l'Assemblea General de Nacions Unides en 2001 amb la intenció d'invitar a estats membres a aplicar principis ètics relatius al turisme. En l'actualitat, prop de 500 empreses i associacions de prop de 70 països han ratificat el document.

 

Site developed with Drupal