Formulari de cerca

25/11/2017
Més de 500 músics participen a Llíria en el String Instruments Fest
Les escoles de música de la Comunitat reben més de 400 instruments de corda donats per Huadong Musical Instrument

La Ciutat de la Música ha sigut testimoni d'una de les majors concentracions de músics recordades a la localitat edetana, amb un total de 500 intèrprets disfrutant d'una gran festa de la cultura musical i de caràcter internacional. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha acompanyat en este acte a l'alcalde Manolo Civera junt amb altres autoritats.

L'Ajuntament de Llíria ha organitzat hui el String Instruments Fest, que s'emmarca en la programació del Festival DesenJazz 2017, amb la col·laboració de la Diputació de València, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l'empresa d'instruments musicals Consolat de Mar.

L'acte ha estat protagonitzat per alumnes i professors d'escoles de música de tota la Comunitat, que han rebut 400 instruments donats per la factoria xinesa Huadong Musical Instrument, a través de l'Ajuntament de Llíria. A esta quantitat s'han sumat, a més, altres 40 instruments des de la Fundació Bankia Escolta València.

500 músics en un escenari
La jornada, que s'ha desenvolupat al Pavelló Pla de l’Arc”, ha comptat amb un multitudinari concert a càrrec dels alumnes de les escoles de música, sota la direcció del violinista Vicent Balaguer. Els més de 500 músics han interpretat tots junts diverses peces així com el “l’Himne de l'Alegria” de Beethoven.

A més, s'han oferit les actuacions de la Jove Orquestra Primitiva de Llíria, l'Orquestra del Conservatori Municipal, la Colla de Dolçainers de la Unió Musical de Llíria i l'Institut Confuci de la Universitat de València.

"Si Llíria ja era considerada la Ciutat de la Música, hui ho ha ratificat per complet sent la seu d'esta gran trobada musical, i que promet ser l'inici de gran celebracions d'este tipus gràcies a les relacions establides amb el districte pequinés de Pinggu, a més del sempre suport incondicional de la Diputació, la FSMCV i Consolat de Mar”, ha volgut expressar el primer edil, Manolo Civera.

Minut de silenci
L'acte s'ha iniciat amb tres minuts de silenci en condemna per l'assassinat d'una dona a Vinaròs a les mans de la seua exparella, el sext cas mortal de violència de gènere registrat enguany a la Comunitat.

En este 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, l'Ajuntament de Llíria ha repartit entre els assistents a l'esdeveniment un llaç morat per a promoure la sensibilització contra esta xacra social.

Festival de arròs amb bledes
D'altra banda, l'esdeveniment ha finalitzat amb una degustació d'arròs amb bledes per a tots els assistents. Els establiments La Taula de Llíria, La Vaca i Siglo XXI, i la Penya Arre han oferit este plat típic de la gastronomia de Llíria.

A més, la formació SedaJazz Kids Bands ha posat l'ambientació musical a esta part. Els actes del Festival Desenjazz 2017 continuaran esta vesprada i el pròxim cap de setmana.
 

 

  • Actuació conjunta dels músics de corda
  • Autoritats assistents a l'acte
  • Minut de silencii
  • Degustació d'arròs smb bledes

 

Site developed with Drupal