Formulari de cerca

16/08/2017
Metrovalencia fa més accessible la seua estació de Llíria
La instal·lació d'unes plataformes en l'andana facilitarà l'accés als trens a persones amb mobilitat reduïda

L'estació de Metrovalencia de la localitat edetana ja compta amb el nivell d'accessibilitat adaptat. Les obres facilitaran l'accés de persones amb mobilitat reduïda en el trànsit entre l'andana i els trens.

L'empresa pública ha executat les obres creant plataformes accessibles, solucionant així un dels problemes comuns en totes les estacions ferroviàries, que afecta als viatgers en cadira de rodes o amb crosses, en el moment de salvar el buit existent entre l'andana i el sòl de la unitat.

L'obra realitzada s'adapta longitudinalment a l'andana, per a elevar la seua altura i perllongar-la amb l'objectiu de reduir la distància al vagó. Les plataformes accessibles tenen una amplària de 3,50 metres i estan situades al costat de la zona d'estacionament de la capçalera del tren, per a coincidir amb la primera de les portes d'accés a viatgers de la unitat. El Reial decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d'accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d'accés segur” i el sòl dels trens no pot excedir de 5 cm en altura i 7,5 d'ample.

FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències del Reial decret, garantint una distància no superior als 2 cm d'alt i 2,5 d'ample.

El regidor d'Obres i Serveis, Francesc Fombuena, ha manifestat que “en pro de l'accessibilitat, l'Ajuntament de Llíria ja va realitzar millores en l'accés a l'estació des del carrer Juan Izquierdo i ens complau que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix María José Salvador, impulse actuacions encaminades a la millora de l'accessibilitat en els mitjans de transport, i en particular en l'estació de Llíria”.
 

 

Site developed with Drupal