Formulari de cerca

8/02/2018
“La nova Llei autonòmica de Joventut dotarà de més recursos als ajuntaments”
La regidora Mª Cruz García valora positivament el marc regulador que permetrà millorar els servicis que s'oferixen a Llíria

L'edila de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Llíria, Mª Cruz García, va assistir a la trobada amb el director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) Jesús Martí, junt amb representants de 50 municipis de València, i en el que es va presentar el desplegament reglamentari de la nova Llei de Polítiques Integrals de Joventut.

 Esta norma, dirigida a jóvens d'entre 12 i 30 anys, establix les directrius que s'ha de seguir quant a accions de joventut basades en els principis d'integritat, transversalitat, proximitat, universalitat i igualtat. A més, atribuïx un paper rellevant als municipis que són els que oferixen estos servicis en l'àmbit local.

 En este sentit, Mª Cruz García ha volgut valorar de forma “molt positiva la implantació d'este llei que dóna més participació als ajuntaments i servirà per a dotar-los de més recursos, a fi de poder dur a terme polítiques enfocades a la formació i a la participació activa dels nostres jóvens, perquè són el nostre futur i la seua implicació és imprescindible”.

Igualment, la Llei de Polítiques Integrals de Joventut posa a disposició dels ajuntaments les distintes xarxes de l'IVAJ com són, la Xarxa Jove, la Xarxa Valenciana d'Informació i Animació Juvenil, la Xarxa Valenciana d'Oci Educatiu, la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils, les residències i campaments juvenils i els altres espais al servici de la joventut, així com les escoles d'animació juvenil, el Carnet Jove i altres credencials, el Servei d'Assessorament i Recursos Tècnics per a Municipis i el programa M'importa, d'educació en valors.

 A més, la regidora ha destacat que una de les novetats d'esta iniciativa és que permet als majors de 16 anys participar en consultes públiques, segons el que preveu la Llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, “la qual cosa contribuirà a una major implicació dels nostres jóvens en la vida activa de la nostra ciutat, tant en el disseny de plans de joventut, com en polítiques públiques o models de desenvolupament”.

Durant les pròximes setmanes, tindrà lloc una trobada comarcal amb la participació de les regidories i personal tècnic per a continuar treballant en el desplegament de l'aplicació de la llei. 

 

Site developed with Drupal