Formulari de cerca

24/11/2017
El ple declara 2018 com l'any “Llíria, Ciutat dels Meravelles”
L'Ajuntament designa oficialment les set “Meravelles Llirianes”, iniciant una nova estratègia de promoció turística local

Llíria serà en 2018 la “Ciutat dels Meravelles”. El ple de l'Ajuntament edetà va acordar per unanimitat declarar oficialment les 7 “Meravelles Llirianes”, establint la voluntat de la corporació a organitzar i fomentar, durant tot el pròxim any, una línia d'actuacions i activitats que facen destacar l'essència d'este patrimoni de la ciutat.

Este acord és conseqüència de l'elecció de set grans elements patrimonials, reconeguts com les “Meravelles Llirianes”: l'ermita i la font de Sant Vicent, l'església de la Sang, “Llíria, Ciutat dels Músics”, el Tossal de Sant Miquel, els Banys àrabs, la Edeta romana i la façana-retaule de l'església de l'Assumpció.

D'esta forma, la corporació municipal ha volgut reconèixer el valor del projecte ciutadà “Meravelles Llirianes”, que durant tot 2017 ha organitzat una macroenquesta popular per a elegir el patrimoni més valorat per més d'11.000 veïns i veïnes de Llíria, uns resultats que es van presentar en una gala el passat 11 de novembre. A més, esta iniciativa ha rebut el reconeixement d'altres institucions públiques i mitjans de comunicació.

Amb este any commemoratiu, l'Ajuntament fa un pas en davant cap a una nova estratègia de projecció turística local, amb l'objectiu de promocionar un patrimoni cultural, arqueològic, arquitectònic, mediambiental i musical de primer ordre, en una sola essència material i immaterial.

“La defensa de la identitat cultural i turística de Llíria passa per fer oficials reconeixements patrimonials únics a la Comunitat, i açò és el que hem fet tots els que componem la corporació, unint esforços per a aprofitar una oportunitat de desenvolupament econòmic, creació d'ocupació i de difusió de les nostres riqueses única fins al moment”, ha declarat el regidor de Turisme i Patrimoni, Francisco García.

De la mateixa manera, l'edil ha volgut agrair i felicitar, en nom de l'ajuntament, “la implicació de totes les persones i entitats que han participat en el desenvolupament d'este projecte col·lectiu”.
 

 

Site developed with Drupal