Formulari de cerca

13/02/2018
Un total de 15 joves participen en el programa JOOP a Llíria
El projecte ‘Jove Oportunitat’ de l'IVAJ oferix assessorament a adolescents amb baix nivell de formació i sense ocupació

Les regidores de Joventut i Benestar Social de l'Ajuntament de Llíria, Mª Cruz García i Vallivana Murgui, han rebut hui als 15 participants del projecte ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) oferit per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Esta iniciativa promou la realització de tallers d'assessorament i motivació per a joves que han abandonat els estudis i es troben desocupats. El JOOP busca orientar de forma individualitzada la carrera professional d'aquest col·lectiu, incentivant la seua motivació per a treballar en un objectiu professional.

Els tallers, que tindran una duració de quatre mesos durant cinc dies a la setmana, estan dirigits per una pedagoga experta en el coaching de joves i adolescents i constaran de diverses sessions de dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals. Hui ha arrancat la primera sessió del taller en la qual els participants han realitzat diferents exercicis de relació entre companys enfocats a crear una consciència de grup que facilite expressar les seues inquietuds formatives i professionals.

Encara que el programa no és en si una eixida laboral, cada jove visitarà un mínim de 20 "empreses d'acolliment" en períodes molt breus, en els quals conviurà amb professionals de 10 sectors diferents. L'objectiu és que adquirisquen una visió global del mercat laboral, i puguen orientar-se per una eixida professional determinada.

A més, ‘Jove Oportunitat’ contempla activitats de convivència i reflexió que busquen en conjunt ajudar a estos joves a construir eficientment el seu propi projecte vital i professional. Per una altra costat, el projecte ofereix un mòdul final de reentrada acadèmica, on es facilita als participants, que així ho desitgen, l'accés a la prova d'accés a un grau mitjà.

La regidora Mª Cruz García ha destacat que es tracta “d'una iniciativa que es realitza per primera vegada a Llíria i de la esperen obtindre resultats molt positius perquè ofereix una oportunitat perquè estos joves, tal vegada desmotivats i sense una idea clara de com eixir de la seua situació, puguen donar un gir radical a la manera en què s'enfronten a la realitat personal, social i laboral”.
 

 

Site developed with Drupal